Detalji proizvoda

New

Kuzu organic

Detalji proizvoda

Kuzu je biljka iz porodice mahunarki koja raste divlje u planinama i poljima Japana. Bijeli skrob dobijen iz korena kuzua u Japanu se od davnina cijeni kao hrana, ali i lijek. Jedan od najcjenjenijih proizvođača kuzua u Japanu je kompanija Hirohačido, koja kuzu proizvodi na dugotrajan, tradicionalna način - upravo ovaj kuzu kompanija Mitoku odkupljuje.
Napici od kuzu praha koriste se u kineskoj i japanskoj ishrani i medicini zato što su vrlo ljekoviti. Kuzu hladi i umiruje stomak i crijeva, preporučuje se u slučaju problema sa varenjem, slabog varenja, bolova u stomaku, kao i u slučaju dijareje. Ukoliko se redovno uzima kuzu će ojačati slab digestivni trakt i smanjiti simptome kao što su gasovi ili česta stolica.
Tradicionalna kineska medicina preporučuje kuzu i u slučaju visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola, a i kao prevencija pojave krvnih ugrušaka i srčanih problema. Napici od kuzu praha mogu odkloniti i dugotrajne migrene.
Napici od kuzu preporučuju se u ranoj fazi prehlada, kada nos jako curi.
U Kini, napici od kuzua tradicionalno se koriste i kao lek protiv mamurluka. Moderna medicina potvrdila je pozitivno djelovanje kuzu napitaka kao pomoćnog sredstva u liječenju alkoholizma, zato što ovaj napitak smanjuje želju za alkoholom i obnavlja organe oštećene dugotrajnim konzumiranjem alkoholnih napitaka.
Pakovanje: 50 gr
Zemlja porijekla: Japan
Uvoznik: Money doo, Podgorica