Detalji proizvoda

New

SPELTA OLJUŠTENA

Detalji proizvoda

Danas, žitarica spelta ima široku primjenu, između ostalog i zato što mnogi ljudi koji su alergični na pšenicu nisu alergični na speltu (napominjemo da spelta svakako sadrži gluten, iako u manjoj količini nego neke druge žitarice, i ne preporučuje se osobama koje su alergične na gluten). Takođe, spelta je na cijeni i zbog svog prijatnog, orašastog ukusa. Spelta ima bitno viši sadržaj bjelančevina, masti i dijetetskih vlakana od drugih žitarica. Zrno spelte u idealnom odnosu sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu. Naročito je zanimljivo i to da su dijetetska vlakna spelte vrlo lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu. Spelta je veoma bogata mineralnim materijama, mikroelementima i vitaminima. Ima znatno veći sadržaj vitamina Bi i B2 i nijacina od obične pšenice. Značajan je i veoma visok sadržaj selena, čiji nedostatak doprinosi pojavi raka.
Pakovanje: 500g
Zemlja porijekla: Italija
Uvoznik: Smart Food, Podgorica