DIET FIT OVSENE KAŠE


Ovsene kaše se preporučuju u ishrani zbog visokog sadržaja biljnih vlakana, kompleksnih ugljenih hidrata i prisustva važnih mikroelemenata. Ovsene kaše predstavljaju idealan obrok za početak dana. Njihovo bogatstvo vlakna utiče na duži osećaj sitosti, tako što poboljšava varenje, usporava povećanje nivoa i održava normalan nivo šećera u krvi, pa se mogu preporučiti osobama sa dijabetesom.

DietFit ovsena kaša je obogaćena neophodnima vitminima i mineralima.Vitamini B kompleksa doprinose pravilnom funkcionisanju nervog sistema, snabdijevanju organizma energijom i obezbijeđuju vitalnost. Vitamin D3 poboljšava apsorpciju kalcijuma, koji je neophodan za pravilan rast i razvoj kostiju i zuba. Dok kombinacija vitamina A,C i E zajedno sa selenom i cinkom svojom antioksidativnim svojstvom ispoljavaju zaštitni efekat u neposrednom dodiru sa štetnim agensima uneijetim u organizam i poboljšavaju otpornost imunog sistema.

Diet Fit ovsena kaša snabdijeva organizam svim važnim hranljivim sastojcima, tako da se preporučuje osoboma koje vode računa o svojoj ishrani, sportistima i deci. Diet Fit kaša je idealno rešenje za sve ljude koji nemaju vremena da spremaju izbalanisarani oborok pre odlaska na posao ili školu, jer je za spremanja potrebno svega tri minuta. To je idealan doručak za osobe koje žele da redukuju svoju telesnu težinu, uz preporuku nutricioniste o količini kaše i ostalih obroka u toku dana.